Pre-school Nkokodzi

Het kleuterschooltje Nkokodzi is een tiental jaar geleden gebouwd met de steun van de “Stephanos Foundation”, Stephanos Foundation – Christian Charitable Non Governmental Organization working in the Southern region of Malawi (stephanosfoundationmw.org).

Door één van de vele tropische stormen, waar Malawi meer en meer mee geconfronteerd wordt, is het dak van dit schooltje ingestort. De lokale gemeenschap is al geruime tijd op zoek naar donaties om het dak van hun kleuterschooltje te herstellen. Maar tot op heden zijn ze daar nog niet in geslaagd.

Via Patrick Jafali van de ngo DAPP, zijn we met deze gemeenschap in contact gekomen. Afgelopen week hebben we een bezoek gebracht aan het dorp en het getroffen kleuterschooltje Nkokodzi. Het kleuterschooltje behoort niet tot de 18 kleuterschooltjes die we in het verleden al hebben ondersteund. Desondanks willen we met Schools for Malawi, ons ook hier engageren. De kleuters van dit dorp hebben al geruime tijd geen gebruik meer kunnen maken van hun schooltje. Hier willen we absoluut verandering in brengen.

Werken aan het dak van kleuterschool Milala fase 2

In een tweede fase is de nieuwe houten dakconstructie gemonteerd. ...
Read More →

Werken aan het dak van kleuterschool Nkokodzi

Het dak van kleuterschool Nkokodzi is bijna volledig hersteld.  De ...
Read More →

Werken aan het dak van kleuterschool Tiyanjane fase 1

Het beschadigde dak van het school -en keukengebouwtje Tiyanjane, is ...
Read More →

Help us to rebuild schools, setting up food aid programs & improving the average health conditions in Malawi.

Schools For Malawi VZW is a fundraising organisation, dedicated to support pre-schools in TA Kuntaja region, Malawi.
Shopping Cart
Scroll to Top